Activitati social – cultural misionare

Rolul manastirii este de-a trai si marturisi credinta ortodoxa si de-a promova spiritualitatea si cultura romaneasca. Obstea de 6 monahi (doi ieromonahi, doi monahi si doi frati), se afla sub ascultarea Pr. Protos. Benedict, zilnic savarsindu-se Sfanta Liturghie si toate slujbele, potrivit randuielilor monahale ale vietii de obste. In tanara sa existenta, la Manastirea Ianculesti au slujit mai multi ierarhi romani, precum si multi preoti.

Cu ajutorul unor credinciosi evlaviosi s-a amenajat un Altar de vara, unde se savarsesc slujbele cand vremea e favorabila. In anii de la infiintare, Manastirea Ianculesti a trecut prin mai multe etape de constructie, astfel incat in anul mantuirii 2008 in timpul pastoririi Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a avut loc tarnosirea bisericii, de catre Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul.

Activitati social – filantropice

Desi nu dispune decat o mica gospodarie-anexa, prin osteneala obstei si cu ajutorul unor crestini milostivi, tuturor credinciosilor sositi la Manastirea Ianculesti in zi de duminica sau de sarbatoare li se ofera masa in sala de mese special amenajata. Nu se consuma carne.

Cu sprijinul unor binecredinciosi darnici, se are in vedere pentru viitor ajutorarea unor batrani nevoiasi din comuna Soimari si din imprejurimi, carora li se ofera zilnic o masa calda. De asemenea, vor fi ajutorati cu imbracaminte, hrana si medicamente crestini nevoiasi din azile si spitale.

“Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide.
Ca oricine cere ia; si cel ce cauta gaseste, si celui ce bate i se va deschide” (Luca 11-9,10)